Βλέποντας την Αμμόχωστο από μια άλλη ματιά

Αναζητάμε πάντα κάτι το διαφορετικό, κάτι το οποίο θα ξεφεύγει από το συνηθισμένο και να μπορεί να μας εντυπωσιάσει. Αυτή η έκθεση λοιπόν είχε αυτό που ένα πλήθος ανθρώπων ζητάει. Πρόκειται για μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, που όποιος είχε τη τύχη να την επισκεφθεί, κατάφερε να ζήσει μια μοναδική εμπειρία αφού για να μπορέσει κάποιος να δει τις φωτογραφίες θα έπρεπε να φοράει τα ειδικά γυαλιά.

img_2777

Οι τρισδιάστατες εικόνες σε κάνουν να νιώθεις πιο κοντά στο αντικείμενο, τόσο κοντά που μερικές φορές φοβάσαι μην σε χτυπήσει! Συνομιλώντας με τον εμπνευστή της έκθεσης, Τάσο Δημητριάδη, μας εξηγεί πως παρόλο που δεν είναι από την Αμμόχωστο δηλώνει ”ερωτευμένος” με την πόλη. Η επίσκεψη του στο κατεχόμενο μέρος της πόλης, πριν από πολλά χρόνια τον έκανε να μαγευτεί και να θέλει συνεχώς να βρίσκεται εκεί.

img_2786

Με το πέρασμα των χρόνων αποφάσισε και όταν ποια η τεχνολογία αναπτύχθηκε για τα καλά αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την έκθεση. Όπως μας αναφέρει η λατρεία του για την τεχνολογία και η αγάπη του για την Αμμόχωστο, ήταν αρκετά για να κάνει αυτό το βήμα.

Και πόσος χρόνος σου πήρε για να ολοκληρώσεις την έκθεση;

”Αρκετός, απλά να σου αναφέρω για να μπορέσω να τελειώσω τη φωτογράφιση χρειάστηκε για τέσσερις ημέρες να πηγαινοέρχομαι στην Αμμόχωστο”.

Το εγχείρημα του αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο, αφού πέραν του κόστους που είχε για τις προετοιμασίες και την επιλογή των φωτογραφιών, η λήψη τους ήταν τέτοια που για κάθε τι που απεικονίζεται θα έπρεπε να τραβηχτεί από όσες περισσότερες γωνίες γινόταν.

Έτσι μετά από πολύ κόπο και μεράκι, ο Τάσος Δημητριάδης κατάφερε να φέρει την εις πέρας την αποστολή που είχε και να παρουσιάσει στο κοινό αυτή την μοναδική έκθεση.

* Φωτογραφίες /  Γιώργος Χριστοφόρου

Author: georgechr

Απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick A graduate of the Frederick University journalism school

Leave a comment